De meest extreme Winter editie tot nu toe: in je barrel naar de Poolcirkel.

12e Winter editie
Dit gaat de 12e Winter editie van the Carbage run worden. De ultieme road trip door de sneeuw in een oud barrel. Elk jaar rijden we een nieuwe, uitdagende en unieke route. Dus ook al zijn we al eerder in Finland geweest, je kunt een compleet nieuwe route verwachten met nóg meer uitdaging dan alle voorgaande edities.

Wanneer?
De Winter editie Poolcirkel 2021 wordt gereden van 8 t/m 12 februari 2021 (week 6).

Nieuwe route
Elke editie is er een nieuwe route. Dus ook al zijn we eerder in Zweden en Finland geweest, je kunt een vernieuwde route met bijna allemaal nieuwe finishlocaties verwachten. We starten in Göteborg en gaan vervolgens in 5 dagen naar Helsinki rijden. Halverwege tikken we de Poolcirkel aan, zo noordelijk is the Carbage run nog nooit geweest!

Carbage run 2021 Winter editie Poolcirkel route

De Auto
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. De dagwaarde van je auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en de auto moet ouder zijn dan bouwjaar 1999. Natuurlijk moet je auto aan alle wettelijke eisen voldoen. Maar daarnaast dagen wij je uit om niet met zomaar een oud barrel aan te start te verschijnen. Gebruik je verborgen talenten en fantastische creativiteit en verschijn met het meest originele barrel aan de start! Bij de Winter editie worden er natuurlijk wel extra eisen gesteld aan je trouwe vierwieler:
– Je auto moet voorzien zijn van winterbanden (sneeuwvlokje verplicht)
– Het is verplicht om sneeuwkettingen bij je hebben
– Verplicht dekens en extra ruitensproeiervloeistof meenemen.
– De auto moet verplicht WA-verzekerd zijn
– Je moet een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) afsluiten.
– Je verzekeraar moet schriftelijk toestemming geven voor deelname aan the Carbage run.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraag 399,- Euro voor een team inclusief 2 deelnemers. Voor elk extra teamlid wordt 49,- Euro in rekening gebracht. Ieder team ontvangt 2 rallyschildjes en een stickerset bestaande uit 2 deurstickers, een raamsticker en een RFID-sticker. Schildjes en stickerset zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Prijzen
The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat je in de meest vreemde situaties terecht komt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit wordt democratisch bepaald d.m.v. stemmen. De prijzen zijn als volgt:
1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-
Originaliteitsprijs: € 500,-

Nieuwe “prijs”: de auto die te duur is
We hebben een nieuwe prijs toegevoegd voor de komende edities. Je was gewend om te stemmen op de meest originele auto. Daarnaast kun je nu ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Inschrijven
De inschrijving gaat open op vrijdag 3 april om 16.00 uur. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dus zorg dat je er op tijd bij bent want vol is vol. Als je op “INSCHRIJVEN” klikt wijst het zich vanzelf. Je hoeft op het moment van inschrijven nog niet in het bezit te zijn van een auto. De gegevens van de auto kun je later aan ons doorgeven, tot 31 december 2020 om precies te zijn. Ook kun je tot die datum nog extra teamleden toevoegen aan je team.

Aangepaste voorwaarden wegens Corona crisis
Wegens de Corona Crisis hebben we de voorwaarden aangepast voor de Winter editie 2021 van the Carbage run. Voor veel mensen is het nu lastig in te schatten hoe de situatie er verderop in het jaar uitziet. Zo kan het voor een aantal mensen lastig zijn om later dit jaar (of begin volgend jaar) vrije dagen op te nemen. Om toch zeker te zijn van een startbewijs bij de opening van de inschrijving hebben we de regels versoepeld. Ook hebben we een extra clausule opgenomen voor wat er gebeurt als de Winter editie niet door kan gaan op de geplande datum. De wijzigingen zijn als volgt:
* T/m 1 september 2020 kun je je inschrijving kosteloos annuleren waarbij het inschrijfgeld volledig wordt gerestitueerd.
* Mocht de Winter editie vanwege het Coronavirus niet gereden kunnen worden op de geplande datum dan wordt het evenement verplaatst naar een latere datum. Je ticket blijft dan geldig voor de nieuwe datum. Ben je op die nieuwe datum niet beschikbaar? Dan wordt het inschrijfgeld volledig gerestitueerd.

Reglement
Door in te schrijven voor de Winter editie ga je akkoord met het Reglement voor the Carbage run Winter editie 2021.