Zomer editie 2024: door 15 landen in 5 dagen

/Zomer editie 2024: door 15 landen in 5 dagen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomer editie 2024: door 15 landen in 5 dagen

24/06/2024 @ 08:00 - 28/06/2024 @ 23:30

Inschrijving gaat open in oktober

The Carbage run bestaat 15 jaar in 2024. En dat moet natuurlijk gevierd worden: met een special edition die maar liefst door 15 landen gaat in 5 dagen!

De uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van zo’n 2.000 kilometer. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar je staat er zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt.

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Europa door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. Deze editie start in België. De route gaat door: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen. De route is zo uitgezet dat deze niet langer is dan andere edities van the Carbage run en toch door 15 landen gaat!

De auto
De auto waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 500 Euro. Daarnaast moet de auto minimaal 20 jaar oud zijn. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Europa toert met nog een flink aantal van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 20 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en moet deze APK gekeurd zijn. Daarnaast is een verzekering verplicht.

Wanneer?
Zomer editie 2024 de 15-landen-editie wordt gereden van 24 t/m 28 juni (maandag t/m vrijdag). De Carbage run camping is al open op de zondagmiddag voor vertrek en natuurlijk t/m zaterdag 29 juni. Zodat je de dag voorafgaand aan de run en de avond na afloop kunt overnachten op de gezelligste camping van the Carbage run.

Inschrijven
De inschrijving gaat open op Vrijdag 27 oktober om 19.00 uur.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt 449,- Euro voor een team/auto inclusief 2 deelnemers. Voor elke extra deelnemer wordt 49,- Euro in rekening gebracht. Elk team ontvangt 2 officiële rallyschildjes voor op de auto, het handboek (4 weken voor de start) en een stickerset bestaande uit een raamsticker en 2 deurstickers met daarop je startnummer. De deurstickers (bxh 50×20 cm) moeten verplicht worden aangebracht op de voorportieren zodat je duidelijk herkenbaar bent. Daarnaast kun je bij ons een overnachting boeken op the Carbage run Camping.

The Carbage run Camping
Elke avond bieden wij de mogelijkheid om te kamperen op de finishlocatie. Een hele simpele camping, niet luxe, maar wel veilig en absoluut de gezelligste plek om te overnachten samen met je mederunners tijdens the Carbage run en waar natuurlijk wel gewoon alle sanitaire voorzieningen te vinden zijn. De kosten voor the Carbage run Camping bedragen 69 Euro per persoon voor de hele week (6 overnachtingen).

Wat kun je winnen?
Zoals eerder genoemd krijg je elke dag uitdagende opdrachten mee die je in gekke situaties terecht brengen. Hiermee kun je punten scoren. Het team met de meeste punten aan het einde van de week is de winnaar. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele auto, die wordt democratisch bepaald, alle deelnemers kunnen stemmen. Eigenlijk is iedereen winnaar want de reis is de prijs, maar toch zijn er leuke geldbedragen te winnen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:

1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-

Originaliteitsprijs: € 500,-

“Prijs” voor de auto die te duur is
Er is nog een prijs: je kunt ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Regels
Hier vind je een selectie van de belangrijkste regels. Als je inschrijft ga je akkoord met het reglement. Dit reglement moet na inschrijving ook digitaal ondertekend worden. De link naar het volledige reglement vind je onderaan deze pagina.
– De dagwaarde van de auto mag niet meer bedragen dan ongeveer 500 Euro
– De auto moet minimaal 20 jaar oud zijn
– De auto moet voldoen aan alle wettelijke technische eisen
– De auto moet minimaal WA-verzekerd zijn en verplicht voorzien zijn van een Schadeverzekering inzittenden (SVI)
– Het is verplicht om je verzekeraar te melden dat je deelneemt aan the Carbage run. Op verzoek moet dit schriftelijk kunnen worden aangetoond.
– De APK van de auto moet geldig zijn tot minimaal 1 week na het evenement
– Er mag alleen worden deelgenomen in auto´s met een maximum toelaatbaar gewicht (GVW) van 3500 kg.
– Aanhangwagens en/of caravans zijn niet toegestaan
– Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn, dit geldt ook voor bijrijders die niet achter het stuur plaatsnemen.
– Overtreden van verkeersregels en maximumsnelheden is niet toegestaan
– Het nuttigen van alcoholische dranken in de auto is ten strengste verboden, ook voor bijrijders.
– Het resultaat is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd.
– Het is niet toegestaan om onderweg extra deelnemers mee te nemen die niet staan ingeschreven.
– Een team moet uit minimaal 2 personen bestaan.

Gegevens

Begin:
24/06/2024 @ 08:00
Einde:
28/06/2024 @ 23:30
Kosten:
Inschrijving gaat open in oktober
Evenement Categorie:

Locatie

15 landen