Zomer editie 2023 naar Roemenië

/Zomer editie 2023 naar Roemenië
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomer editie 2023 naar Roemenië

3 juli @ 08:00 - 7 juli @ 23:00

Uitverkocht!

Altijd al mee willen doen aan de Gumball Rally? Maar helaas (nog) niet in het bezit van een Ferrari of Aston Martin? Stop maar met sparen, want the Carbage run is veel leuker! Europa’s grootste en gekste road trip. Een 5-daags avontuur door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 Euro.

De uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van enkele duizenden kilometers. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar je staat er zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt.

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Europa door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. Deze editie start in het oosten van Duitsland, vlakbij het 3-landenpunt van Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Vervolgens gaan we door Hongarije, Servië, Kroatie, Slovenië en Roemenië. De finish zal in Oostenrijk zijn. Deze route gaat door het Făgărașgebergte, is het hoogste gebergte van de Zevenburgse Alpen in Roemenië (de Zuidelijke Karpaten) en wordt daarmee misschien wel de mooiste route in de geschiedenis van the Carbage run!

De auto
De auto waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 500 Euro. Daarnaast mag het bouwjaar van het voertuig niet hoger zijn dan 2000. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Europa toert met nog een flink aantal van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 20 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en moet deze APK gekeurd zijn. Daarnaast is een verzekering verplicht.

Wanneer?
Zomer editie 2023 naar Roemenië wordt gereden van 3 t/m 7 juli (maandag t/m vrijdag). De Carbage run camping is al open op de zondagmiddag voor vertrek en natuurlijk t/m zaterdag 8 juli. Zodat je de dag voorafgaand aan de run en de avond na afloop kunt overnachten op de gezelligste camping van the Carbage run.

Inschrijven
Helaas, deze editie is uitverkocht.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt 399,- Euro voor een team/auto inclusief 2 deelnemers. Voor elke extra deelnemer wordt 49,- Euro in rekening gebracht. Elk team ontvangt 2 officiële rallyschildjes voor op de auto, het handboek (4 weken voor de start) en een stickerset bestaande uit een raamsticker en 2 deurstickers met daarop je startnummer. De deurstickers (bxh 50×20 cm) moeten verplicht worden aangebracht op de voorportieren zodat je duidelijk herkenbaar bent. Daarnaast kun je bij ons een overnachting boeken op the Carbage run Camping.

The Carbage run Camping
Elke avond bieden wij de mogelijkheid om te kamperen op de finishlocatie. Een hele simpele camping, niet luxe, maar wel veilig en absoluut de gezelligste plek om te overnachten samen met je mederunners tijdens the Carbage run en waar natuurlijk wel gewoon alle sanitaire voorzieningen te vinden zijn. De kosten voor the Carbage run Camping bedragen 69 Euro per persoon voor de hele week (6 overnachtingen).

Wat kun je winnen?
Zoals eerder genoemd krijg je elke dag uitdagende opdrachten mee die je in gekke situaties terecht brengen. Hiermee kun je punten scoren. Het team met de meeste punten aan het einde van de week is de winnaar. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele auto, die wordt democratisch bepaald, alle deelnemers kunnen stemmen. Eigenlijk is iedereen winnaar want de reis is de prijs, maar toch zijn er leuke geldbedragen te winnen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:

1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-

Originaliteitsprijs: € 500,-

“Prijs” voor de auto die te duur is
Er is sinds kort een prijs bij gekomen. Je was gewend om te stemmen op de meest originele auto. Daarnaast kun je nu ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Regels
Hier vind je een selectie van de belangrijkste regels. Als je inschrijft ga je akkoord met het reglement. Dit reglement moet na inschrijving ook digitaal ondertekend worden. De link naar het volledige reglement vind je onderaan deze pagina.
– De dagwaarde van de auto mag niet meer bedragen dan ongeveer 500 Euro
– De auto mag niet jonger zijn bouwjaar 2000
– De auto moet voldoen aan alle wettelijke technische eisen
– De auto moet minimaal WA-verzekerd zijn en verplicht voorzien zijn van een Schadeverzekering inzittenden (SVI)
– Het is verplicht om je verzekeraar te melden dat je deelneemt aan the Carbage run. Op verzoek moet dit schriftelijk kunnen worden aangetoond.
– De APK van de auto moet geldig zijn tot minimaal 1 week na het evenement
– Er mag alleen worden deelgenomen in auto´s met een maximum toelaatbaar gewicht (GVW) van 3500 kg.
– Aanhangwagens en/of caravans zijn niet toegestaan
– Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn, dit geldt ook voor bijrijders die niet achter het stuur plaatsnemen.
– Overtreden van verkeersregels en maximumsnelheden is niet toegestaan
– Het nuttigen van alcoholische dranken in de auto is ten strengste verboden, ook voor bijrijders.
– Het resultaat is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd.
– Het is niet toegestaan om onderweg extra deelnemers mee te nemen die niet staan ingeschreven.
– Een team moet uit minimaal 2 personen bestaan.

Door in te schrijven ga je akkoord met het volledige reglement.

Gegevens

Begin:
3 juli @ 08:00
Einde:
7 juli @ 23:00
Kosten:
Uitverkocht!
Evenement Categorie:

Locatie

Oostenrijk, Hongarije, Servië, Kroatië, Roemenië