Winter editie 2024 door de Alpen naar de Pyreneeën

/Winter editie 2024 door de Alpen naar de Pyreneeën
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Winter editie 2024 door de Alpen naar de Pyreneeën

05/02/2024 @ 08:00 - 09/02/2024 @ 23:00

Inschrijving open in April

Door de Vogezen, de Alpen en de Pyreneeën in je oude barrel.

15e Winter editie
Dit gaat de 15e Winter editie van the Carbage run worden. De ultieme road trip door de sneeuw in een oud barrel. Elk jaar rijden we een nieuwe, uitdagende en unieke route. We zijn al eerder naar de Pyreneeën gereden, maar je kunt weer een compleet nieuwe route verwachten!

Wanneer?
De Winter editie 2024 door de Alpen & Pyreneeën wordt gereden van 5 t/m 9 februari 2024 (week 6). We starten op maandagochtend en finishen op vrijdagavond.

Nieuwe route
Elk editie is er een nieuwe route, dus ook deze keer. We starten in de buurt van het drielandenpunt en rijden door maar liefst 7 landen: België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Andorra. Een route over de mooiste wegen van de Vogezen, Alpen en Pyreneeën. De finish is aan de noordkant van de Pyreneën, in Frankrijk.

De Auto
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. De dagwaarde van je auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en de auto moet minimaal 20 jaar oud zijn. Natuurlijk moet je auto aan alle wettelijke eisen voldoen. Maar daarnaast dagen wij je uit om niet met zomaar een oud barrel aan te start te verschijnen. Gebruik je verborgen talenten en fantastische creativiteit en verschijn met het meest originele barrel aan de start! Bij de Winter editie worden er natuurlijk wel extra eisen gesteld aan je trouwe vierwieler:
– Je auto moet voorzien zijn van winterbanden (sneeuwvlokje verplicht)
– De profieldiepte moet minimaal 4 mm zijn.
– Het is verplicht om sneeuwkettingen bij je hebben
– Verplicht dekens en extra ruitensproeiervloeistof meenemen.
– De auto moet verplicht WA-verzekerd zijn
– Je moet een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) afsluiten.
– Je verzekeraar moet schriftelijk toestemming geven voor deelname aan the Carbage run.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraag 399,- Euro voor een team inclusief 2 deelnemers. Voor elk extra teamlid wordt 49,- Euro in rekening gebracht. Ieder team ontvangt 2 rallyschildjes en een stickerset bestaande uit 2 deurstickers en een raamsticker. Schildjes en stickerset zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Prijzen
The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat je in de meest vreemde situaties terecht komt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit wordt democratisch bepaald d.m.v. stemmen. De prijzen zijn als volgt:
1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-
Originaliteitsprijs: € 500,-

Prijs voor de auto die te duur is
Je kunt niet alleen stemmen op de meest originele auto, maar ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Inschrijven
De inschrijving gaat open op Vrijdag 28 april 2023 om 16.00 uur. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dus zorg dat je er op tijd bij bent want vol is vol. Als je op “INSCHRIJVEN” klikt wijst het zich vanzelf. Je hoeft op het moment van inschrijven nog niet in het bezit te zijn van een auto. De gegevens van de auto kun je later aan ons doorgeven, tot 31 december 2023 om precies te zijn. Ook kun je tot die datum nog extra teamleden toevoegen aan je team.

Annuleren
Binnen 30 dagen na inschrijving kun je kosteloos annuleren en wordt het inschrijfgeld volledig gerestitueerd. Na 30 dagen wordt geen inschrijfgeld meer gerestitueerd maar mogen tickets wel worden verkocht via Ticketswap. Dit kan tot 4 weken voor de start.

Gegevens

Begin:
05/02/2024 @ 08:00
Einde:
09/02/2024 @ 23:00
Kosten:
Inschrijving open in April
Evenement Categorie:

Locatie

Vogezen, Alpen, Pyreneeën