Winter editie 2023 Oostblok

/Winter editie 2023 Oostblok
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winter editie 2023 Oostblok

23 januari @ 08:00 - 27 januari @ 23:30

uitverkocht

UITVERKOCHT!
Met je barrel door het Reuzengebergte, de Karpaten en de Hoge Tatra.

12e Winter editie
Dit gaat de 12e Winter editie van the Carbage run worden. De ultieme road trip door de sneeuw in een oud barrel. Elk jaar rijden we een nieuwe, uitdagende en unieke route. Dus ook al gaan we in de zomer ook richting Oekraine, je kunt een compleet nieuwe route verwachten die speciaal voor de winter is gemaakt. We zoeken de extreemste winterwegen op en laten je plekken zien waar je nog nooit eerder bent geweest.

Oekraïne
Gezien de situatie in Oekraïne is het niet zeker dat we door dat land zullen rijden. We hebben een alternatieve route die door Hongarije gaat i.p.v. Oekraïne. De beslissing wordt enkele maanden voor de start genomen. Het mooiste gedeelte van de route ligt in het Reuzengebergte en Tatragebergte. Slechts 10% van de route was door Oekraïne gepland. Het avontuur zal er dus zeker niet minder mooi door worden!

Wanneer?
De Winter editie Oostblok 2023 wordt gereden van 23 t/m 27 januari 2022 (week 4).

Meer kans op sneeuw dan in de Alpen
De kans op winterse omstandigheden op de wegen is in de gebergtes in het Oostblok een stuk groter dan in de Alpen. Niet omdat er meer sneeuw valt, maar omdat het veel minder toeristisch is en de wegen minder worden schoongehouden. En bijkomend voordeel: eten, drinken en overnachten is er ook een stuk goedkoper!

Nieuwe route
Elk editie is er een nieuwe route. Dus je kunt een compleet nieuwe route verwachten die speciaal voor de winter is gemaakt. De start is in Duitsland en de finish zal ook redelijk dicht in de buurt van de Duitse grens zijn. We zoeken de wegen op met de meest uitdagende omstandigheden in de winter. De routekaart die je bovenaan de pagina afgebeeld ziet, is de alternatieve versie zonder Oekraïne.

De Auto
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. De dagwaarde van je auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en het bouwjaar mag niet hoger zijn dan 2000. En natuurlijk moet je auto aan alle wettelijke eisen voldoen. Maar daarnaast dagen wij je uit om niet met zomaar een oud barrel aan te start te verschijnen. Gebruik je verborgen talenten en fantastische creativiteit en verschijn met het meest originele barrel aan de start! Bij de Winter editie worden er natuurlijk wel extra eisen gesteld aan je trouwe vierwieler:
– Je auto moet voorzien zijn van winterbanden (sneeuwvlokje verplicht)
– Het is verplicht om sneeuwkettingen bij je hebben
– Verplicht dekens en extra ruitensproeiervloeistof meenemen.
– De auto moet verplicht WA-verzekerd zijn
– Je moet een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) afsluiten.
– Je verzekeraar moet schriftelijk toestemming geven voor deelname aan the Carbage run.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraag 399,- Euro voor een team inclusief 2 deelnemers. Voor elk extra teamlid wordt 49,- Euro in rekening gebracht. Ieder team ontvangt 2 rallyschildjes en een stickerset bestaande uit 2 deurstickers en een raamsticker. Schildjes en stickerset zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Prijzen
The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat je in de meest vreemde situaties terecht komt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit wordt democratisch bepaald d.m.v. stemmen. De prijzen zijn als volgt:
1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-
Originaliteitsprijs: € 500,-

Nieuwe “prijs”: de auto die te duur is
We hebben een nieuwe prijs toegevoegd voor de komende edities. Je was gewend om te stemmen op de meest originele auto. Daarnaast kun je nu ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Inschrijven
Deze editie is uitverkocht. Wil je toch mee? Meld je dan aan voor de wachtlijst via info@carbagerun.nl

Gegevens

Begin:
23 januari @ 08:00
Einde:
27 januari @ 23:30
Kosten:
uitverkocht
Evenement Categorie:

Locatie

Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije