Carbage run Corona-update

Laatst bijgewerkt: 3 juli 2020

Hier vind je de actuele status m.b.t. de invloed van het Coronavirus op alle edities van the Carbage run met daarbij antwoord op al je vragen.

Carbage run Zomer editie naar Oekraïne in week 27
Deze editie is verplaatst naar week 27 volgend jaar. De nieuwe datum is: 5 t/m 9 juli 2021.
De tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Deelnemers die niet beschikbaar zijn op de nieuwe datum krijgen het inschrijfgeld volledig gerestitueerd.
Alle deelnemers hebben per e-mail bericht ontvangen en hebben tot 31 mei a.s. de tijd om te beslissen of ze het ticket willen houden of annuleren. Alle nieuwe tickets en restituties worden begin juni verwerkt.
Op 3 juli a.s. gaat de inschrijving opnieuw open en zullen de vrijgekomen startplaatsen weer worden opgevuld.

Carbage run Zomer editie naar Montenegro in week 35
• Montenegro heeft afgelopen week alle versoepelingen teruggedraaid. Daarmee zijn nu alle evenementen en samenkomsten van groepen verboden.
• In veel gemeenten in Servië zijn afgelopen woensdag (1 juli) versoepelingen ook teruggedraaid en zijn ook daar geen evenementen en samenkomsten niet meer toegestaan.
• Bosnië heeft in veel regio’s het maximumaantal toegestane personen voor samenkomsten teruggeschroefd.

In al deze landen is er geen einddatum vastgesteld waarop de Corona-maatregelen weer worden versoepeld. Het aantal besmettingen laait momenteel flink op in de Balkan-landen.
De komende maanden wordt per week bepaald wat er wel en niet mag. Dit betekent dat de regels in de toekomst weer zouden kunnen worden versoepeld, maar dat die een week later ook net zo goed weer kunnen worden ingetrokken, precies zoals deze week is gebeurd.

In Kroatië geldt nog steeds een maximum van 500 personen voor evenementen en ook hier is een einddatum onder voorbehoud, dus geen zekerheid.

In Oostenrijk hebben we voor de start en finish wel een vergunning gekregen, maar afgelopen dinsdag (30 juni) hebben we een lijst met aanvullende eisen en regels ontvangen. Deze zijn niet uitvoerbaar, niet leuk voor jullie als deelnemer en het wordt er absoluut niet gezelliger op.

Het is de moeilijkste beslissing die we in de afgelopen 10 jaar hebben moeten nemen, maar door deze veranderingen zit er helaas niets anders op dan de Zomer editie Montenegro te verplaatsen.

Nieuwe datum
Eerst hebben we overwogen om deze editie te verplaatsen naar een latere datum dit jaar. Alleen kunnen we jullie dan nog steeds geen zekerheid bieden. De evenementenbureaus in de Balkan-landen waar we nauw mee samenwerken zien zelfs al evenementen geschrapt worden die voor oktober gepland staan. Zij hebben ons geadviseerd om het te verplaatsen naar volgend jaar en dat advies gaan we volgen. De route blijft hetzelfde
De nieuwe datum is: 30 augustus t/m 3 september 2021.

Carbage run Brommer editie
Deze editie lijkt gewoon door te kunnen gaan!
De Brommer editie gaat naar Zuid-Frankrijk. In Frankrijk zijn vanaf 1 juli evenementen weer toegestaan tot een maximum van 1.500 personen. Aangezien wij maar met een groep van 400 personen op pad gaan hebben we groen licht gekregen.

Carbage run Winter edities 2021
De kans dat deze edities niet door kan gaan vanwege het Coronavirus is wel heel erg klein. Deze worden namelijk pas gereden in week 4 en week 6 van 2021. Maar toch hebben we voor de inschrijving die open gaat op 3 april 2020 de voorwaarden aangepast:
– Tickets zijn kosteloos te annuleren t/m 1 september 2020 (dit geldt alleen voor de Winter edities).

Wat gebeurt er als een editie niet door kan gaan op de geplande datum vanwege het Coronavirus?
In dat geval wordt het evenement niet geannuleerd maar verplaatst naar een latere datum. Je ticket blijft dan gewoon geldig voor de nieuwe datum.
Ben je op de nieuwe datum niet beschikbaar? Dan kan het ticket kosteloos geruild worden voor een andere editie (onder voorbehoud van beschikbaarheid).
Kun je ook niet op de datum van een andere editie? Dan wordt het inschrijfgeld volledig gerestitueerd.