Carbage run Corona-update

Laatst bijgewerkt: 12 mei 2020

Hier vind je de actuele status m.b.t. de invloed van het Coronavirus op alle edities van the Carbage run met daarbij antwoord op al je vragen.

Carbage run Zomer editie naar Oekraïne in week 27
Deze editie is verplaatst naar week 27 volgend jaar. De nieuwe datum is: 5 t/m 9 juli 2021.
De tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Deelnemers die niet beschikbaar zijn op de nieuwe datum krijgen het inschrijfgeld volledig gerestitueerd.
Alle deelnemers hebben per e-mail bericht ontvangen en hebben tot 31 mei a.s. de tijd om te beslissen of ze het ticket willen houden of annuleren. Alle nieuwe tickets en restituties worden begin juni verwerkt.
Op 3 juli a.s. gaat de inschrijving opnieuw open en zullen de vrijgekomen startplaatsen weer worden opgevuld.

Carbage run Zomer editie naar Montenegro in week 35
De vooruitzichten voor deze editie lijken positief. Zo heeft Oostenrijk op 21 april een planning gepubliceerd over het opheffen van de restricties. Daarin valt te zien dat evenementen in augustus gewoon weer zijn toegestaan. Deze editie start en finisht in Oostenrijk. Dus qua datum zitten we voorlopig veilig. Natuurlijk houden we de restricties in andere landen die in de route zijn opgenomen dag en nacht in de gaten. Op dit moment is het in Nederland niet toegestaan om met meerdere personen die op verschillende adressen wonen in de auto te reizen. Alleen staat nu nog niet vast of deze maatregel ook in Augustus nog zal gelden.

Carbage run Brommer editie
Op dit moment zien we geen enkele reden om deze editie te verplaatsen omdat deze pas in september gereden wordt. Het nieuws dat de Tour de France verplaatst is en van start gaat in Augustus, geeft ons goede hoop dat deze road trip door Frankrijk gewoon door kan gaan. Ook is het bij de Brommer editie makkelijker om de 1.5 meter regel toe te passen omdat er in tegenstelling tot de auto-edities niet meerdere personen in één voertuig reizen.

Carbage run Winter edities 2021
De kans dat deze edities niet door kan gaan vanwege het Coronavirus is wel heel erg klein. Deze worden namelijk pas gereden in week 4 en week 6 van 2021. Maar toch hebben we voor de inschrijving die open gaat op 3 april 2020 de voorwaarden aangepast:
– Tickets zijn kosteloos te annuleren t/m 1 september 2020 (dit geldt alleen voor de Winter edities).

Wat gebeurt er als een editie niet door kan gaan op de geplande datum vanwege het Coronavirus?
In dat geval wordt het evenement niet geannuleerd maar verplaatst naar een latere datum. Je ticket blijft dan gewoon geldig voor de nieuwe datum.
Ben je op de nieuwe datum niet beschikbaar? Dan kan het ticket kosteloos geruild worden voor een andere editie (onder voorbehoud van beschikbaarheid).
Kun je ook niet op de datum van een andere editie? Dan wordt het inschrijfgeld volledig gerestitueerd.