Op donderdag 7 september om 16.00 uur ging de inschrijving open voor the Carbage run Zomer editie 2018. Op zaterdag 9 september is deze gesloten omdat het maximum van 1.000 auto’s/teams is bereikt.

10e Zomer editie van the Carbage run – Special edition

10e Editie
De Zomer Editie 2018 is de 10e Zomer editie van the Carbage run. En dat moet natuurlijk gevierd worden met een speciale editie. De route van deze editie is een “best of” verzameling van de afgelopen 10 jaar met daarbij natuurlijk ook gewoon nieuwe routes. De afgelopen jaren ging inschrijven voor the Carbage run d.m.v. een loting. Deze speciale editie heeft als unieke kenmerk dat er geen loting is en iedereen dus kan inschrijven tot het maximum aantal teams/auto’s is bereikt. Dat maximum ligt voor deze jubileum-editie éénmalig op 1.000 teams/auto’s.

Wanneer?
De Zomer editie 2018 van the Carbage run wordt gehouden van 2 t/m 6 juli 2018.

Route
Het Oostblok is waar je doorheen zult rijden in de zomer van 2018. We starten in het Drentse Emmen en vervolgens brengt de route je door:
– Duitsland
– Polen
– Tsjechië
– Slowakije
– Hongarije
– Kroatië
– Slovenië

2.500 km in 5 dagen door 7 landen. Uitdagende wegen, prachtige landschappen, bijzondere bezienswaardigheden en vooral plekken waar je nog nooit eerder bent geweest.
De exacte adressen van de finishlocaties worden op uiterlijk 31 mei 2018 bekend gemaakt.

De Auto
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. De dagwaarde van je auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en het bouwjaar mag niet hoger zijn dan 1999. En natuurlijk moet je auto aan alle wettelijke eisen voldoen. Maar daarnaast dagen wij je uit om niet met zomaar een oud barrel aan te start te verschijnen. Gebruik je verborgen talenten en fantastische creativiteit en verschijn met het meest originele barrel aan de start!

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraag 399,- Euro voor een team inclusief 2 deelnemers. Voor elk extra teamlid wordt 49,- Euro in rekening gebracht. Ieder team ontvangt 2 rallyschildjes en een stickerset bestaande uit 2 deurstickers en een raamsticker. Schildjes en stickerset zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld. Voor 59,- Euro per persoon kun je een campingpas boeken.

Prijzen
The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat je in de meest vreemde situaties terecht komt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit wordt democratisch bepaald op basis van stemmen. De prijzen zijn als volgt:
1e prijs: € 1.500,-
2e prijs: € 1.000,-
3e prijs: € 500,-
Originaliteitsprijs: € 1.000,-

Los van het prijzengeld valt er nog iets veel belangrijkers te verdienen: alle vier de prijswinnaars krijgen een gratis inschrijving voor de Zomer editie 2019 van the Carbage run (en dus zekerheid op deelname).

Inschrijven
Op donderdag 7 september om 16.00 uur gaat de inschrijving open. Inschrijven kan via deze website. Nadat je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld (alle gegevens van alle teamleden) kom je in het betaalscherm. Nadat het inschrijfgeld is voldaan is de inschrijving pas definitief. Je hoeft nog niet in het bezit te zijn van een auto op het moment van inschrijven, deze gegevens kun je tot 1 mei 2018 aan ons doorgeven. Let op! bij annulering wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd, ook niet als er een wachtlijst voor het evenement bestaat. Zorg daarom zelf voor een annuleringsverzekering. Inschrijvingen zijn niet overdraagbaar.

Overnachten op the Carbage run Camping
Ook kun je bij ons je overnachtingen op the Carbage run Camping boeken. Dit is een simpele (maar wel hele gezellige) camping op de finishlocatie. Campingpassen zijn te boeken voor 59,- Euro per persoon en hiervoor krijg je 6 overnachtingen (ook op de zondagavond voor de start). Je bent niet verplicht de camping bij inschrijving te boeken maar dit raden we je wel aan. Het aantal plaatsen op de camping is niet gelijk aan het aantal beschikbare startbewijzen. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, je kunt de campingpassen boeken tot uiterlijk 1 mei 2018, maar zolang de voorraad strekt.

Regels
Europa’s grootste Road Trip kent ook een aantal regels. Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met het reglement. Het volledige reglement voor de Zomer editie 2018 van the Carbage run vind je HIER (PDF-bestand).