Op de brommer naar Gdansk
De Brommer editie 2019 van the Carbage run gaat van Groningen naar Gdansk. Van 26 t/m 30 augustus 2019 rijden we door Duitsland en Polen, op de brommer!
De inschrijving gaat open op vrijdag 16 november om 16.00 uur.

Het doel
Deze road trip gaat niet om snelheid, wel om handigheid, creativiteit en avontuur! Elke dag ontvang je leuke opdrachten voor onderweg waarmee je punten kunt verdienen. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je in de meest bizarre situaties terecht komt die je normaalgesproken nooit meemaakt. De opdrachten gaan je sterke verhalen opleveren die je over tientallen jaren nog vol enthousiasme zult vertellen. Er zijn met the Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de run is toch echt lol maken. En lol maken doe je niet alleen, alle Carbage runners helpen elkaar onderweg en je zult zowel onderweg als ’s avonds op de finishlocaties vele nieuwe vrienden maken.

Je eerste uitdaging
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. Ondanks het feit dat de brommer slechts 500 euro mag kosten (en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1999), dagen wij je uit om niet met zomaar een oude brommer aan te start te verschijnen: Pimp your ride en verschijn met een zo origineel mogelijke brommer aan de start!

De Brommer
Aan the Carbage run kun je niet zomaar met elke brommer meedoen. Het moet een oud barrel zijn. Je trouwe tweewieler moet aan de volgende eisen voldoen:
– Dagwaarde van max. 500 Euro
– Niet jonger dan bouwjaar 1998
– Maximaal 2 wielen (dus geen driewielers, brommmobielen, zijspannen, etc.)
– Minimaal WA verzekerd
– De brommer moet voorzien zijn van een kenteken
– Maximale cilinderinhoud is 49,9 cc
– Aanhangers zijn niet toegestaan
– De brommer moet aan alle wettelijke eisen voldoen.

Pech onderweg
Op een brommer kun je geen gebruikmaken van pechservice in het buitenland door bijvoorbeeld een verzekeraar of pechhulpdienst. Daarom zorgt de organisatie voor een bezemwagen. Deze rijdt aan het einde van de dag de hele route en neemt alle deelnemers (en hun brommers) met pech mee naar de finish van die dag. De organisatie verleent geen technische diensten en voert geen reparaties uit, maar we zorgen er wel voor dat je ’s avonds gewoon op de finishlocatie aankomt. We nemen je alleen mee naar de finish van de betreffende dag en kunnen je niet de hele week meenemen. The Carbage run is geen busreis en de bezemwagen is geen taxi. We houden de ruimte graag vrij voor mensen met pech op de volgende dag. Maar één zekerheid heb je: als je langs de route met pecht komt te staan en tijdig belt met de organisatie dan kun je die dag gewoon finishen. Gaat je brommer onderweg kapot en is deze niet meer te repareren? Dan moet je er zelf voor zorgen dat je deze terug krijgt naar Nederland. Als je in dit geval bij ons de retourservice hebt geboekt dan zorgen wij dat de brommer weer in Nederland terecht komt.

Belangrijke aandachtspunten
– Alle brommers worden bij de start gecontroleerd. Heb je meer dan 49,9cc? Dan moet je helaas thuisblijven.
– Het meenemen van volgauto’s is niet toegestaan. Dit is the Carbage run, geen reisje van de Zonnebloem. Echte Carbage runners gaan de uitdaging aan op enkel en alleen de brommer en hebben daarbij geen hulpmiddelen nodig.

Wanneer?
26 t/m 30 augustus 2019

Inschrijving
De inschrijving gaat open op vrijdag 16 november 2018, om 16.00 uur.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt € 199,- per brommer. Daarnaast kun je een camping-ticket boeken, die kost € 59,- en daarvoor krijg je 5 overnachtingen op the Carbage run Camping. Wil je dat je brommer wordt teruggebracht naar Nederland? Dat kan! De retourservice kost € 99,- per brommer.

Carbage run Camping
Kamperen kan op the Carbage run Camping, deze bevindt zich elke dag op of naast de finishlocatie. Dit is verreweg de gezelligste plek om te overnachten tijdens de Brommer editie. Het is niet luxe, maar alle voorzieningen zijn wel aanwezig: douches, toiletten en natuurlijk is er op elke locatie eten en/of drinken verkrijgbaar.

Retourservice
De retourservice kost € 99,-. Hierbij wordt je brommer van Gdansk teruggebracht naar Groningen en daar kun je deze na afloop van het evenement ophalen.

Regels
Door in te schrijven ga je akkoord met het Reglement van de Brommer editie 2019.