Op de brommer naar Ierland
Ben je al eens op de Brommer naar Ierland gereden?
Zo niet, schrijf je dan in voor de ultieme Road Trip: de 6e Brommer Editie van the Carbage run.
Via Engeland en Wales naar Ierland met maximaal 49cc. Dit is een nog grotere uitdaging dan the Carbage run in een auto. De Brommer Editie is daarnaast ook nog eens jeugdsentiment. Voel je een week lang 16!

Start in Hoek van Holland
Op zondag 26 augustus 2018 gaan we van start vanuit Hoek van Holland. Hier ga je direct de Ferry op naar Harwich in Engeland. Daar rij je op zondagavond een korte avondetappe naar de eerste finishlocatie.

Route
De route is elk jaar anders. In 2018 gaan voor het eerst naar Ierland. Hier zijn we in de geschiedenis van the Carbage run nog nooit eerder geweest, laat staan op de brommer. Op zondag 26 augustus varen we over van Hoek van Holland naar Harwich. Daar rij je op zondagavond een korte avondetappe naar de eerste finishlocatie. Vervolgens rij je in 3,5 dag dwars door Engeland en Wales. Op donderdag 30 augustus varen we over van Fishguard naar Rosslare in Ierland. Daar gaan we onze reis vervolgen naar Dublin. Hier is de finish op vrijdag 31 augustus 2018. De route brengt je over prachtige wegen naar adembenemende plekken waar je nog nooit eerder bent geweest. Sterker nog: plekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden!

Wanneer?
26 t/m 31 augustus 2018

Het doel
Deze road trip gaat niet om snelheid, wel om handigheid, creativiteit en avontuur! Elke dag ontvang je leuke opdrachten voor onderweg waarmee je punten kunt verdienen. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je in de meest bizarre situaties terecht komt die je normaalgesproken nooit meemaakt. De opdrachten gaan je sterke verhalen opleveren die je over tientallen jaren nog vol enthousiasme zult vertellen. Er zijn met the Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de run is toch echt lol maken. En lol maken doe je niet alleen, alle Carbage runners helpen elkaar onderweg en je zult zowel onderweg als ’s avonds op de finishlocaties vele nieuwe vrienden maken.

Je eerste uitdaging
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. Ondanks het feit dat de brommer slechts 500 euro mag kosten (en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1999), dagen wij je uit om niet met zomaar een oude brommer aan te start te verschijnen: Pimp your ride en verschijn met een zo origineel mogelijke brommer aan de start!

Prijzen
Het gaat bij The Carbage Run niet om snelheid. Het resultaat is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd. Creativiteit, handigheid en het ontbreken van gezond verstand op de juiste momenten, dat is waar je in deze run mee scoort. Aan de hand van de verschillende opdrachten kun je punten verdienen. Je voelt hem al aankomen: het team met de meeste punten wint. Daarnaast wordt er ook een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele brommer en/of thema. De originaliteitsprijs wordt bepaald op democratische wijze d.m.v. stemmen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:
1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-
Originaliteitprijs: € 500,-

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt 299,- Euro per deelnemer/brommer. De 2 ferry overtochten (Nederland-Engeland en Wales-Ierland) zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld. Inschrijven gaat in teamverband. Een team moet uit minimaal 2 deelnemers bestaan. Ook kun je bij ons je overnachtingen op the Carbage run Camping boeken. Dit is een simpele (maar wel hele gezellige) camping op de finishlocatie. Campingpassen zijn te boeken voor 59,- Euro per persoon en hiervoor krijg je 6 overnachtingen. Daarnaast bieden we nog een retourservice aan: voor 99,- Euro per brommer. De retourservice is voor als je het niet zitten om het hele eind weer terug te rijden op de brommer. Met de retourservice brengen wij je brommer weer terug naar Nederland en kun je deze een week na de run ophalen in de buurt van de plaats waar we gestart zijn (Hoek van Holland).

De Brommer
Aan the Carbage run kun je niet zomaar met elke brommer meedoen. Het moet een oud barrel zijn. Je trouwe tweewieler moet aan de volgende eisen voldoen:
– Dagwaarde van max. 500 Euro
– Niet jonger dan bouwjaar 1998
– Maximaal 2 wielen (dus geen driewielers, brommmobielen, zijspannen, etc.)
– Minimaal WA verzekerd
– De brommer moet voorzien zijn van een kenteken
– Maximale cilinderinhoud is 49,9 cc
– Aanhangers zijn niet toegestaan
– De brommer moet voldoen aan alle wettelijke eisen voldoen.

Pech onderweg
Op een brommer kun je geen gebruikmaken van pechservice in het buitenland door bijvoorbeeld een verzekeraar of pechhulpdienst. Daarom zorgt de organisatie voor een bezemwagen. Deze rijdt aan het einde van de dag de hele route en neemt alle deelnemers (en hun brommers) met pech mee naar de finish van die dag. De organisatie verleent geen technische diensten en voert geen reparaties uit, maar we zorgen er wel voor dat je ’s avonds gewoon op de finishlocatie aankomt. We nemen je alleen mee naar de finish van de betreffende dag en kunnen je niet de hele week meenemen. The Carbage run is geen busreis en de bezemwagen is geen taxi. We houden de ruimte graag vrij voor mensen met pech op de volgende dag. Maar één zekerheid heb je: als je langs de route met pecht komt te staan en tijdig belt met de organisatie dan kun je die dag gewoon finishen. Gaat je brommer onderweg kapot en is deze niet meer te repareren? Dan moet je er zelf voor zorgen dat je deze terug krijgt naar Nederland. Als je in dit geval bij ons de retourservice hebt geboekt dan zorgen wij dat de brommer weer in Nederland terecht komt.

Regels
Door in te schrijven ga je akkoord met het reglement. KLIK HIER om het volledige reglement te bekijken (PDF-bestand). Op uiterlijk 1 juli 2018 ontvangen alle deelnemers een uitnodiging per e-mail om het reglement digitaal te ondertekenen. Dit document moet dan vervolgens op uiterlijk 31 juli 2018 door alle deelnemers digitaal ondertekend zijn.

Inschrijven
Op donderdag 14 december om 12.00 uur ’s middags gaat de inschrijving open. Op dat moment verschijnt het inschrijfformulier op deze website. Je kunt deze vinden onder “inschrijven”. Zodra je alle persoonsgegevens en teamgegevens hebt ingevuld kom je in het betaalscherm terecht. Als het inschrijfgeld is voldaan ben je verzekerd van een startplaats. Inschrijven gebeurt in teamverband. Ook al rijd je allemaal op je eigen brommer, de aanmelding gebeurt in teams van minimaal 2 personen/brommers. Er is geen maximum aantal teamleden per team. Je hoeft op het moment van inschrijven nog niet in het bezit van een brommer te zijn. Je kunt deze gegevens later (uiterlijk 1 juli 2018) aan ons doorgeven.